5 comments

 1. Arnt said…

  Het is de eerste blog die ik van je lees, maar ben blij met de zucht naar nuance. Blog lekker zo weinig of zo vaak als je wilt, ik ga vanaf nu af en toe even nieuwsgierig kijken of er iets nieuws staat 🙂

  • Ellen said…

   Dat vind ik fijn om te lezen, dank voor je reactie! 🙂

 2. Maarten Grashoff said…

  Blij weer een blog van je te lezen zus! Je zegt vaak wat veel mensen denken. Over iets meer dan een uur staan we bij een heleboel dingen stil. En daarna gaan we weer door

 3. Peter Postmus said…

  Ik ben nog steeds van mening dat niet vrijheid van meningsuiting, maar vrijheid van handelen is waar het om draait. Dat handelen kan ook betekenen dat je niet je mening uit, of dat je je onttrekt aan een bepaalde discussie, want het staat jou vrij dat te doen. Misschien dat anderen dat niet altijd begrijpen, maar dat is iets heel anders. En trouwens, niemand hoeft het ook te begrijpen.

  Vrijheid van handelen opent ook mogelijkheden, want je kunt alles doen, dus doe wat je wilt. Tenminste, alles wat niet de vrijheid van handelen van een ander inperkt.

  Doen wat je wilt is ook onderdeel van verantwoordelijkheid nemen voor je leven, want dan leef je zoals je zelf wilt. De waarheid is dat je zelf altijd op de eerste plaats zou moeten komen. Aardig zijn voor een ander komt dan ook voort uit jezelf, omdat jij het wilt, en niet “omdat het moet”. Je bent dan dus authentieker, hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en geniet veel meer van alles. Want je hebt niet iets nodig dat volgens een ander positief is, om ervan te genieten. Je kunt van alles genieten. Zelfs van negatieve dingen, want daarvan kan je ook iets leren. Leer er dus tegenaan te kijken zoals jij wilt. Claim dat, en je vindt geluk in alles.

 4. Marien said…

  Nou, ik vind dus… OK, ik vind even niets. Da’s beter voor ’t hart en schept ruimte. Blijf lekker bloggen. Cogitas ergo es. (En ik? cogito quod sum…)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.