2 comments

  1. Vrije Nator said…

    Zeg Iris, jij zegt dat ze er toch wel in komen. Net zoals wijlen mijn grootmoeder altijd zei: “Als ze binnen willen komen, komen ze er toch wel in.” Uiteraard. Maar dat betekent niet dat je ze het makkelijk hoeft te maken. En reageer met liefde? Denk jij nou echt dat die wilden in Raqqa daar op gaan reageren met iets anders dan honend gelach en een salvo van hun AK? Om maar meteen te godwinnen, denk je dat Hitler zichzelf door het hoofd geschoten had als de Sovjets zich in de buitenwijken van Berlijn hadden gedragen als een stel hippies? Iedereen knuffelen en met de handjes ineen geslagen koembaja zingen? Jij bent inderdaad naiëf en wereldvreemd.

    “Violence, naked force, has settled more issues in history than has any other factor.” – Robert A. Heinlein

  2. Arie said…

    Isis, de liefde waar jij over schrijft komt ook voort uit angst, geloof ik. De vrede die jij hier wilt bewerken, waar jij naar smacht door lief te zijn voor elkaar ontstijgt het verlangen van miss world niet omdat je er niet aan wilt dat voor de echte volmaakte liefde en vrede meer nodig is dan een handjevol mensen. Ik denk niet dat je naïef bent, in de goede zin van het woord zijn dat juist de mensen die wel beseffen dat er meer moet zijn om dat mogelijk te maken. Jij gelooft nog steeds in het zelf oplossend vermogen van de mens, maakbare kracht, dat is neoliberaal denken. kijk om je heen…volslagen kansloos.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.