2 comments

 1. Maarten said…

  Voor de volledigheid:
  пидор, педик, педераст: flikker, nicht en dergelijke vertalingen.

  Verder ben ik het niet helemaal eens met je conclusie: om pas een ander op fouten te mogen wijzen wanneer je zelf helemaal perfect bent is hét recept om de hele wereld de verloedering in te helpen.
  Wél moet je zelf je best doen om je commentaar op anderen ook zo veel mogelijk zélf ter harte te nemen.

  • Floris said…

   I agree met Maarten in deze. Dat ik fouten maak in mijn leven betekent niet dat ik niet ergens de morele plicht heb om andere te helpen fouten te voorkomen, zelfs als dat inhoud dat ik daarmee iets zeg wat ze niet willen horen.
   Zelf ben ik vaak genoeg op fouten gewezen die ik niet fijn vond om te horen en waarbij ik het mensen soms zelfs kwalijk nam dat ze mij er op wezen. Maar in de meeste van die gevallen ben ik er beter van geworden door er naar te luisteren. Ik denk dat dit tussen landen niet anders zou moeten werken dan tussen personen.
   Het is alleen erg moeilijk de juiste balans te vinden tussen iemand ergens op wijzen en bemoeizucht denk ik, en het is erg moeilijk om vooral ook te beseffen dat je zelf ook niet perfect bent en dat je ook moet luisteren naar kritiek van anderen…

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.