5 comments

 1. Simone said…

  Leuk stukje en ook herkenbaar. Eigenlijk best jammer inderdaad. Onderling kletsen is nu minder aan de orde als vroeger. Je zou maar een whatsapp of mail missen…

 2. Janneke said…

  Sja, lijkt MIJ heel simpel: je kijkt film, of je computert. Maar ik ben dan ook niet zo van de social media. Ik heb geen hippe telefoon waarop ik wordfeud kan spelen, doe niet aan twitter, en weiger over te stappen van het totaal vern**kte hyves naar Facebook. Toch mis ik een heleboel. Ik weet niet dat vrienden gaan verhuizen (want dat hebben ze op hun facebook staan) en ik heb er geen flauw benul van dat er zojuist een zwaar dodelijk ongeluk is gebeurd (want dat wordt getwitterd). Het nieuws bekijk ik via Nu.nl, hooguit 3x per dag: ’s morgens, tussen de middag als ik toe ben aan een break op mijn werk, en ’s avonds als ik thuis kom. Dat laatste moment is ook het moment om te kijken of er nog wat op hyves is gebeurd (maar dat kan ik net zo goed laten) en om mijn mail te checken.
  Toegegeven. Als ik een dag thuis ben, staat de laptop heel de dag naast me en kijk ik vaker naar mijn mail…

  Als ik film zit te kijken en ik merk dat ik een “ouderwetse” sms krijg, wil ik die nog wel eens lezen. Hangt er vanaf of mijn vriendje naast me zit, of in een of andere uithoek van het land.

  Toch, als ik op bijvoorbeeld een verjaardag ben, waar, naast alle mobieltjes, toch redelijk sociaal gedaan wordt, merk ik dat ik veel ‘mis’. Ik weet niet dat die en die een nieuwe relatie heeft, of dat zij inmiddels weer single is. Ik heb niet meegekregen dat hij werkloos is. En hoewel zo’n verjaardag HET moment is om bij te kletsen, wordt het meeste BEKEND geacht. En het feit dat als ik vraag ‘hoe is het dan met jou’ met als antwoord ‘zo zijn gangetje’, ik dan niet “besef” dat hij werkloos is, het niet ziet zitten en zich suf solliciteert… en dat ik dat allemaal niet begrijp (omdat ik het niet weet doordat ik geen twitter heb), wordt me vervolgens nog kwalijk genomen ook! Met als gevolg uiteindelijk dat ik nog slechts weinig vrienden over heb (ik ben immers niet sociaal!) zowel in rl als online.

  Want ik ben niet sociaal!

  (een paar jaar terug nog wel, toen al die nu twitterende vrienden nog ‘gewoon’ af en toe online waren op msn en icq, en we daar een poosje bijkletsen; toen al die vrienden die nu op facebook zitten nog gewoon af en toe een mailtje terug stuurden; en toen al die vrienden die nu wordfeud spelen, nog gewoon smsten, ipv “pingden” which by the way een totaal verkeerd woord is. Maar ach, wie ben ik? In elk geval dus niet sociaal!)

 3. Janneke said…

  Wow, da’s een blog opzich 😆

 4. Jennn said…

  Best herkenbaar, en inderdaad erg jammer als je erover nadenkt… Ik kijk ook tv terwijl ik met mijn laptop op de bank zit. Met minstens drie schermpjes open, waaronder facebook en mijn favoriete forum. En tweetdeck en msn natuurlijk 😛

 5. Nicole said…

  In de pauzes klets ik liever, maar wellicht komt dat omdat ik de helft v.d. tijd mijn mobiel vergeet en omdat ik geen internet op de mobiel heb!! Ik ben al zoveel online, nog meer en ik word helemaal een vreemde combi van oversociaal (FB, etc) en asociaal (naaste omgeving), maar thuis … alleen een film? Nee, lees ondertussen met 1 oog boek en met andere oog check ik Wordfeud, FB e.d. op de iPad … tsja … dan moeten ze maar wel reallife met me gaan scrabbelen, of beter: kolonisten!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.